Annons

USA:s spelare: Löneerbjudandet ett pr-trick

Erbjudandet om lika lön för USA:s landslagsspelare i fotboll var ett pr-trick, menar damernas spelarorganisation USWNTPA.
Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Landslagsstjärnan Megan Rapinoe talar vid ett evenemang om rättvisa löner tidigare i år.
Landslagsstjärnan Megan Rapinoe talar vid ett evenemang om rättvisa löner tidigare i år.Foto: Evan Vucci/AP/TT

"USSF:s pr-trick och förhandling i medierna för oss inte närmare en rättvis överenskommelse", skriver spelarfacket i sociala medier.

"Vi vill i stället förhandla i god anda för att uppnå lika ersättning och de säkrast möjliga arbetsförhållandena."

Annons

Det amerikanska damlandslaget är regerande världsmästare och tog brons i OS i Tokyo. Trots att damerna varit överlägsna herrarna sportsligt i många år har de fått sämre ersättningar från förbundet. De stämde därför det amerikanska förbundet, vilket dock ogillades av en domstol i fjol. Damernas landslag har överklagat.

Det nuvarande avtalet, för damernas landslag, går ut vid årsskiftet. På onsdagen gick det amerikanska fotbollsförbundet ut och sade i ett meddelande och berättade att det i framtiden ska vara likvärdiga ersättningsstrukturer för damer och herrar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons