Annons

Asllani: "Redo för fler minuter nästa match"

Det fanns inte många svenska glädjeämnen i VM-kvalet mot Slovakien. Men två gällde Kosovare Asllani och Hedvig Lindahl.
Båda är aktuella för startelvan mot Georgien på tisdag.
Publicerad 17 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Kosovare Asllani byttes in i den 68:e minuten i fredagens VM-kvalmatch borta mot Slovakien.
Kosovare Asllani byttes in i den 68:e minuten i fredagens VM-kvalmatch borta mot Slovakien.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kosovare Asllani insjuknade i covid-19 för några veckor sedan och har inte kunnat spela en hel match med Real Madrid sedan dess.

Hedvig Lindahl kom till VM-kvalsamlingen i Slovakien med ett överansträngt knä och kunde inte träna för fullt under inledningen av veckan.

Falk vaktade målet

Annons

Det gjorde att båda startade på bänken i fredagens bortamatch i Senec, där Sverige gjorde en slät figur men vann med 1–0. Efteråt sade dock förbundskapten Peter Gerhardsson att det finns goda chanser för både Asllani och Lindahl att vara aktuella för startelvan hemma mot Georgien på tisdag.

Att Jennifer Falk vaktade målet mot Slovakien handlade om att hon var starkast i konkurrensen, säger Gerhardsson. Men att han plötsligt skulle peta en hundraprocentig Lindahl är inte troligt.

– Det var en konkurrenssituation. Vi värderar hela tiden kvaliteter kopplat till bakgrund. Hedvig hade kunnat spela, men vi valde Jennifer i det här läget. Som ni vet har Hedvig haft lite problem, men hon hade kunnat spela. Konkurrenssituationen har tuffat till sig på målvaktssidan. Jennifer hade kanske stått även om Hedvig hade spelat för fullt, säger Peter Gerhardsson.

Fick en halvtimme

För Asllani handlar det i stället om hur många minuter hon är redo för i nuläget. Mot Slovakien blev svaret knappt 30. Hon byttes in i den 68:e minuten, men kan komma att spela från start på tisdag.

– Vi kände att det var bättre att hon fick komma in i dag, och förhoppningsvis kunna vara startklar mot Georgien. Hon har väldigt lite matchtid i sin kropp, men vi hoppas att de här 30 gav bra resultat så att hon kan vara tillgänglig på tisdag, säger Gerhardsson.

Asllani tror också att det blir mer speltid mot Georgien.

– De minuterna jag fick var lagom många för att komma tillbaka och kunna stegra det till nästa match, säger Kosovare Asllani.

– Jag tror att jag har fler minuter i mig då. Sedan får vi se hur jag svarar på det här, några risker kommer vi inte ta. Men jag kände mig pigg och kände ändå som att jag är redo för fler minuter nästa match.

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons