Annons

Derby illa ute – ansöker om rekonstruktion

Publicerad 17 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Wayne Rooneys Derby är illa ute ekonomiskt och har beslutat att ansöka om rekonstruktion. Arkivbild
Wayne Rooneys Derby är illa ute ekonomiskt och har beslutat att ansöka om rekonstruktion. ArkivbildFoto: Tim Goode/AP/TT

Den engelska fotbollsklubben Derby, som spelar i andradivisionen Championship, har stora ekonomiska problem och kommer att ansöka om rekonstruktion.

Klubbens styrelse anger coronapandemin och uteblivna intäkter som huvudorsakerna till beslutet.

Annons

Klubbens ägare Del Morris har försökt sälja klubben, men två potentiella köpare har dragit sig ur under den senaste tiden.

Laget, som tränas av förre landslagsstjärnan Wayne Rooney, ligger på 16:e plats i Championship med sju inspelade poäng, men beslutet om att ansöka om rekonstruktion innebär att laget kommer att bestraffas med tolv minuspoäng.

Derby hade sin storhetstid på 1970-talet då klubben blev mästare två gånger. Senast klubben spelade i Premier League var säsongen 2007-08.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons