Annons

Hollywoodstjärnan Jane Powell död

Publicerad 17 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Jane Powell. Arkivbild.
Jane Powell. Arkivbild.Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

Hon dansade med Fred Astaire i "Kungligt bröllop" och spelade brud i den klassiska musikalen "Seven brides for seven brothers", från 1954. Nu har skådespelaren och artisten Jane Powell gått ur tiden, 92 år gammal, skriver Deadline. En vän och talesperson för familjen säger att hon dog en stillsam död av naturliga orsaker i sitt hem.

Jane Powell föddes som Suzanne Lorraine Burce i Portland, där hon turnerade som sångerska innan hon flyttade till Hollywood, där hon fick ett kontrakt med Metro-Goldwyn-Mayer. 1944 gjorde hon filmdebut, med "Song of the open road". Andra filmer hon var med i är till exempel "A date with Judy" och "Delightfully dangerous".

Annons

Senare i karriären hade Powell också flera tv-roller, i exempelvis "Love boat" och "Fantasy island". Hon har också hunnit med uppträdanden både på Broadway och i olika musikaler, samt uppträdanden som sångerska – bland annat sjöng hon på president Harry S Trumans installationsgala 1949.

Hon efterlämnar tre barn och två barnbarn.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons