Annons

Argentinas president möblerar om i regeringen

Publicerad 18 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Argentinas president Alberto Fernandez. Arkivbild.
Argentinas president Alberto Fernandez. Arkivbild.Foto: Marcos Brindicci/AP/TT

Argentinas president Alberto Fernández meddelar en ministerrockad i ett försök att mildra den politiska krisen som har brutit ut i landet. Beskedet kommer dagen efter att vicepresident Cristina Kirchner begärt en regeringsombildning.

Juan Manzur, guvernör i provinsen Tucumán, tar över posten som stabschef från Santiago Cafiero, som i stället blir utrikesminister efter Felipe Solá.

Annons

Tidigare i veckan meddelade flera andra ministrar sin avgång, poster som nu tas över av nya personer som ska sväras in på måndag.

På grund av krisen har Alberto Fernández ställt in sin planerade resa till Mexiko för att delta i ett toppmöte i organisationen Celac, en sammanslutning av karibiska och latinamerikanska länder. Han kommer inte heller att delta i FN:s generalförsamlings möte i New York nästa vecka.

Cristina Kirchner, som själv tidigare har varit president i landet, har riktat skarp kritik mot regeringen. Det har lett till spänningar mellan presidentens anhängare och hennes anhängare, som ses som mer militanta.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons