Annons

Besvikelse för City – mållöst mot Southampton

Ett avslut på mål.
Mer än så mäktade Manchester City inte med hemma mot Southampton.
Matchen slutade 0–0 efter att City både räddats och sänkts av VAR i andra halvlek.
Publicerad 18 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Pontus Janssons Brentford tog sin andra seger i Premier League. Arkivbild.
Pontus Janssons Brentford tog sin andra seger i Premier League. Arkivbild.Foto: Ian Walton/AP/TT

Citytränaren Pep Guardiola har ägnat veckan åt att tjafsa med sina egna supportar. Efter 6–3 segern mot Leipzig i Champions League i onsdags efterlyste spanjoren mer läktarstöd i nästa match mot Southampton i Premier League.

Supportrarna var kritiska till utspelet – men Guardiola stod på sig.

Annons

De som tog sig till Etihad Stadium på lördagseftermiddagen blev dock inte direkt belönade för besväret.

I den 60:e minuten pekade domaren på straffpunkten sedan Kyle Walker sänkt Southamptons anfallare Adam Armstrong i ett friläge.

Men VAR kom till hemmalagets räddning den gången och annullerade beslutet.

I matchens slutskede skulle VAR ge sig in i leken igen. Raheem Sterling var först framme på en målvaktsretur och tryckte in 1–0 i den 90:e minuten – trodde han. Den engelske landslagsstjärnan vinkades av för offside, vilket visade sig stämma efter en stunds VAR-koll. Matchen förblev mållös.

Janssons Brentford imponerade

Brentford, med Pontus Jansson som lagkapten, fortsätter att ha en ramstark defensiv. Premier League-nykomlingen vann den tuffa bortamatchen mot Wolverhampton med 2–0.

Det innebär att Brentford står på åtta inspelade poäng och bara två insläppta mål efter fem matcher.

Brentford lyckades hålla undan trots att de avslutade matchen med tio man efter att Shandon Baptiste dragit på sig sitt andra gula kort i den 65:e minuten.

Båda målen kom däremot inom loppet av sex minuter i första halvlek.

Efter knappt en halvtimme satte Ivan Toney dit ledningsmålet på straff. Sedan dröjde det inte länge förrän anfallskollegan Bryan Mbeumo stötte in bollen i öppet mål, fint framspelad av Toney.

Ny Arsenal-seger

Arsenal förlorade sina tre inledande matcher, men nu har Londonlaget fått upp farten något. De följde upp 1–0-segern mot Norwich i förra omgången med ytterligare en 1–0-skalp borta mot Burnley.

Annons

Martin Ødegaard blev segerarrangör med ett läckert frisparksmål efter 30 minuter. Det var norrmannens första mål för säsongen.

Liverpool tog en planenlig seger med 3–0 hemma mot Crystal Palace. Sadio Mané störtade fram och nickade in 1–0 i slutskedet av första halvlek – det var senegalesens 100:e fullträff i Liverpooltröjan.

Mohamed Salah och Naby Keita utökade ledning två gånger om i andra halvlek.

Hemma på Villa Park spräckte Aston Villa Evertons förlustnolla med en offensiv uppvisning och urladdning efter pausen.

Matty Cashs ledningsmål följdes av ett självmål av Lucas Digne varpå Leon Bailey tryckte in 3–0 med ett mäktigt skott – allt inom loppet av knappa tio minuter.

Söndagens matcher: Brighton–Leicester, West Ham–Manchester United, Tottenham–Chelsea.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons