Annons

Kidnappad officer fritogs i Nigeria

Publicerad 18 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Nigerianska soldater fritog på fredagen en arméofficer som kidnappades förra månaden från en träningsanläggning i den nordvästra delen av landet, enligt ett uttalande från armén.

Officeren kidnappades den 24 augusti då beväpnade män stormade träningsanläggningen i en vågad attack som förvånade myndigheterna. Två officerare dödades vid det tillfället.

Annons

Enligt armén förstördes flera av angriparnas läger och "mängder av banditer" dödades i samband med fredagens fritagning.

Den kidnappade officeren ska ha ådragit sig en mindre skada i samband med fritagningen.

Nordvästra och centrala Nigeria har plågats av kriminella gäng som attackerar byar, kidnappar och dödar invånare samt stjäl boskap och bränner ned hem efter att ha plundrat dem. Gängen har allt mer börjat rikta in sig på att kidnappa skolbarn för att sedan kräva föräldrar och myndigheter på lösesummor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons