Annons

Multimiljonären Durst döms för mord

En jury i Kalifornien har kommit fram till att den amerikanske multimiljonären Robert Durst, känd från HBO:s "The jinx", är skyldig till mordet på vännen Susan Berman.
Publicerad 18 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Robert Durst döms för mordet på vännen Susan Berman. Bild från tidigare i september.
Robert Durst döms för mordet på vännen Susan Berman. Bild från tidigare i september.Foto: Al Seib/AP/TT

Durst riskerar livstids fängelse, men något datum för när domen ska fastställas är inte bestämt ännu. Han misstänks dessutom för flera andra mord.

78-åringen blev känd världen över som huvudperson i HBO:s uppmärksammade dokumentärserie "The jinx" från 2015. Han greps i mars samma år, dagen innan det sista avsnittet av serien skulle sändas, efter det att dokumentärfilmarna med dold mikrofon hade spelat in när han erkänner att han mördat flera personer.

Annons

Durst, som är barnbarn till en fastighetsmagnat från Manhattan, åtalades för att ha skjutit sin vän, författaren Susan Berman, till döds i hennes hem i december 2000. Åklagarsidan menar att Berman kände till detaljer om Dursts hustrus försvinnande och att han därför dödade henne. Hustrun Kathleen Durst försvann 1982 och har aldrig återfunnits.

Omständigheterna kring dessa fall, samt att Durst 2003 frikändes i ett mordåtal gällande en granne i Texas, fick stor uppmärksamhet i "The jinx".

Försvaret har framställt Durst som en svag och "sjuk gammal man" som överlevt cancer och man menar att han har ett autismspektrumtillstånd.

Mordrättegången mot honom inleddes redan i mars i fjol, men fick pausas i 14 månader på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons