Juventus fortsatt segerlöst – Ekdal tillbaka

Den tunga säsongsstarten i Serie A fortsätter för Juventus.
Trots ledning i över 70 minuter blev det bara 1–1 i stormötet med Milan. Juventus är därmed segerlöst och har bara två inspelade poäng efter fyra matcher.
Publicerad 19 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Milans Ante Rebic firar efter sitt kvitteringsmål mot Juventus.
Milans Ante Rebic firar efter sitt kvitteringsmål mot Juventus.Foto: Marco Alpozzi/AP/TT

Juventus började piggt, stärkta av den klara 3–0-segern över Malmö FF i Champions League tidigare i veckan.

Redan i fjärde minuten tog "Juve" ledningen efter en blixtsnabb kontring där Alvaro Morata kom fri från mittlinjen och kunde chippa in ledningsmålet över Milanmålvakten Mike Maignan.

Men i 76:e minuten kom kvitteringen för ett Milan utan Zlatan Ibrahimovic som dras med hälsenebesvär. Ante Rebic nickade i mål via stolpen efter hörna.

Svenske landslagsanfallaren Dejan Kulusevski fick, precis som mot Malmö, börja på bänken. Han byttes in tre minuter efter kvitteringen.

Tack vare poängen gick Milan upp på samma poäng, 10, som ledande Milanorivalen Inter.

Albin Ekdal skadade sig i VM-kvalsuccén mot Spanien, tog sig hem till Genua och missade mötet med Grekland i Aten.

Här är ett positivt besked för förbundskaptenen Janne Andersson inför landslagets nästa kvalsamling, i oktober då Kosovo och Grekland väntar hemma på Friends arena:

Ekdal spelar igen.

Mittfältaren kom in för Adrien Silva med dryga 20 minuter kvar av Serie A-matchen mot Empoli. Sampdoria vann borta med 3–0 och tog sin första seger i ligan för säsongen.