Annons

Regn och rusk på väg - hösten kopplar greppet

Hösten letar sig allt längre ner i landet. Och den som längtar efter att solen och värmen ska komma kan känna sig snuvad - nästa vecka blir det idel regn och rusk.
– Just nu finns det ingen brittsommar i sikte, säger Charlotta Eriksson, på SMHI.
Publicerad 19 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Ostadigare väder väntas den kommande veckan. Arkivbild.
Ostadigare väder väntas den kommande veckan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den kyligare luft som dragit in över stora delar av landet har inneburit att hösten kommit aningen tidigare än vanligt på vissa håll.

– Om man räknar in lördagens temperaturer så kan vi se att hösten nu har kommit till de norra delarna av Värmland och även en bit ner i Stockholms län, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Annons

Framåt tisdag-onsdag kan det bli någon enstaka grad varmare, men det lär sannolikt inte märkas, enligt Charlotta Eriksson. Den varmare luft som då väntas bryta igenom västerifrån kommer nämligen att föra med sig regn och lite blåst runtom i landet.

– Det ser ut att hålla i sig från mitten av nästa vecka och fortsätta även till helgen. Först veckan därpå ser vi tendenser till att det kan komma att stabiliseras.

Någon brittsommar syns med andra ord inte i prognosen. Åtminstone inte än.

– Det är inget som syns i prognosen för tillfället. Men vi måste ju få lite färg på löven till att börja med.

Klas Widestrand/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons