Annons

Grzelak om Bahoui: "Vi fick träff där"

Bartosz Grzelak ville få ut mer av Nabil Bahouis fysik och skicklighet som avslutare.
Då gjorde han draget. Bort från kanten och upp på topp. Utdelningen blev omedelbar – två snabba mål i 3–1-segern mot IFK Göteborg.
– Jag är jätteglad för "Nabbes" skull, säger AIK-tränaren.
Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nabil Bahoui, tvåmålsskytt som anfallare mot IFK Göteborg.
Nabil Bahoui, tvåmålsskytt som anfallare mot IFK Göteborg.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ska du vinna ett SM-guld krävs det mer än bara ett starkt, fungerande kollektiv. Det måste till individuella spetsegenskaper också.

Ju fler, desto bättre.

Annons

Har AIK vad som krävs för att fira guldet sent i höst eller en bit in i december? Det får de närmaste månadernas allsvenska spurt visa.

– Vi leder serien trots att vi inte fått ut allt offensivt.

Men ett vapen i Grzelaks arsenal avfyrade han när IFK Göteborg manglades på Friends arena. Nabil Bahoui gjorde succé som anfallare tillsammans med veteranen Henok Goitom.

Det smällde två gånger – med pannan och med högerfoten – redan innan matchen var 13 minuter gången. Bahouis mål knäckte IFK Göteborg.

"Bara att köra"

Huvudrollsinnehavaren trivdes.

– Tränaren avgör var jag ska spela men jag fick chansen som forward och då var det bara att köra, säger han.

– Det är trevligt att var lite högre upp i banan, där det händer, i straffområdet. Förhoppningsvis kan jag bidra mer poängmässigt för laget.

– Det har varit mycket snack om att man vill ha ut mer av mig. Jag kan försvara, även om det kanske inte är min grej. Spelar man på kanten krävs det mycket defensivt. Jag tycker att jag gjort det fantastiskt bra i vissa matcher. Folk vill ha mer, men de ser inte försvarsspelet.

Mer involverad

Bartosz Grzelak:

– Tanken att spela Nabil där (som anfallare) var att involvera honom mer. Vi fick träff där. Han har dessutom med sin fysik förmåga att hålla bort motståndare.

Annons

– Jag är jätteglad för Nabils skull. Han har sökt efter formen, fått hack på grund av skador och sjukdomar. Det känns bra att han fick göra den här matchen.

– Det är fantastiskt om du får igång fler spelare med målskyttet. För "Nabbe" är det jätteviktigt och förstås för alla inblandade, säger AIK-tränaren.

Försvarschefen Alexander Milosevic gläds med sin lagkompis Bahoui.

– Två mål, det talar för sig självt. Vi vet vilka avslut han har. Han kommer också i andravåg och visar att han är stark på huvudet. Han kan gå på djupet, han är stark i boxen. Det är jättekul för "Nabbe", säger Milosevic.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons