Annons

Park skapar trängsel – trots skakig relation

Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Människor bär ansiktsmask för att skydda sig mot covid-19 under öppningen av Universals park i Beijing.
Människor bär ansiktsmask för att skydda sig mot covid-19 under öppningen av Universals park i Beijing.Foto: Andy Wong/AP/TT

Nöjesparken Universal Studios i Beijing, Kina, premiäröppnade för allmänheten under måndagen – efter två decenniers väntan. Parken är Universals femte och största hittills.

Öppningen sker i en tid när relationen mellan USA och Kina är skakig. Den kinesiska ambassadören i USA, Qin Gang, liknade banden mellan länderna vid en åkattraktion.

Annons

"Efter tumlande och skakningar avslutade berg- och dalbanan i en mjuk landning", skriver han på Twitter.

Universal Studios i Beijing är den första parken som har en sektion tillägnad "Kung Fu Panda". På området finns även en del som baseras på Harry Potter-filmerna, en fantasyvärld som är populär i Kina.

De 10 000 biljetterna som släpptes sålde slut på tre minuter. Samtidigt klagade många på biljettpriserna, enligt Reuters. De såldes för mellan 418 till 748 yuan, vilket motsvarar ungefär 500 till 1000 svenska kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons