Annons

Prinsessan Beatrice har fött en dotter

Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli Mozzi 2019. Arkivbild.
Prinsessan Beatrice och maken Edoardo Mapelli Mozzi 2019. Arkivbild.Foto: Peter Byrne/AP/TT

Storbritanniens drottning Elizabeth II har blivit gammelfarmor igen. Prinsessan Beatrice, dotter till prins Andrew och Sarah, hertiginnan av York, har fött en dotter.

Flickan, som föddes under lördagen på Chelsea och Westminster-sjukhuset i London, är prinsessans första barn med maken Edoardo Mapelli Mozzi, som har en son sedan tidigare.

Annons

"Hennes kungliga höghet och barnet mår båda bra och makarna ser fram emot att introducera sin dotter för hennes storebror Christopher Woolf" står det enligt ett uttalande från kungahuset.

Flickans namn har ännu inte tillkännagivits.

Barnet är drottning Elizabeth II:s tolfte barnbarnsbarn och beskrivs som ett lyckligt tillskott i familjen, som präglats av skandaler de senaste åren. Prins Andrew är mitt i en stämning gällande anklagelser om sexuella övergrepp mot en då minderårig kvinna i London för 20 år sedan. Prinsen avvisar stämningen och nekar till alla anklagelser.

Rättad: I en tidigare version stod fel uppgifter om prinsessparets barn sedan tidigare.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons