Annons

Stödet till idrotten oförändrat

Regeringen har presenterat sin budget för 2022. I den ligger stödet till idrotten kvar på 1,966 miljarder kronor. Riksidrottsförbundet, RF, saknar en nationell anläggningsfond för att stötta kommunerna.
"Det borde ligga i regeringens intresse att hjälpa kommunerna och idrottsrörelsen i detta viktiga arbete", säger ordföranden Björn Eriksson.
Publicerad 20 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Stödet till idrotten förblir oförändrat. Arkivbild
Stödet till idrotten förblir oförändrat. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

Regeringen har redan lovat 400 miljoner extra i stöd under 2022 som följd av pandemin. Men i den huvudsakliga budgeten ligger stödet kvar på samma nivå som tidigare.

"Det extra stödet är vi glada för och betyder mycket för nästa år men som jag sagt tidigare så kommer det krävas långsiktiga satsningar och jag vill då förutsätta att återstartsstöd kommer att ges även för 2023 och 2024. Jag utgår från att det tas upp i vårändringsbudget under 2022", säger Eriksson.

Annons

RF har lyft frågan om en nationell anläggningsfond för att bygga och renovera idrottsanläggningar, men en sådan finns heller inte med i budgeten.

"Sverige behöver följa Danmarks exempel och regeringen behöver inrätta en nationell anläggningsfunktion. Den ska ge stöd för innovation och modernisering av idrottsanläggningar, samla och utveckla kunskap kring idrottsanläggningar och stödja kommunerna som ofta bär hela kostnaden att utveckla idrottsanläggningar", säger Eriksson.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons