Annons

Fortnite fortsatt svartlistat

Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Fortnitespelare i Norge. Arkivbild.
Fortnitespelare i Norge. Arkivbild.Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Konflikten mellan Fortnite-utvecklaren Epic Games och Apple fortsätter och under tiden kommer Fortnite inte finnas tillgängligt i Apples kanaler som Appstore. Enligt Epics vd Tim Sweeney har man fått besked att Fortnite blir svartlistat tills rättsstriden mellan parterna är löst vilket kan innebär upp till fem år, uppger nyhetsbyrån AP.

"Apple har under ett års tid sagt att man välkomnar tillbaka Epic om de följer samma regler som andra. Epic har sagt ja men Apple har sedan avvisat och använder sitt monopol mot över en miljard användare", skriver Sweeney i ett twitterinlägg.

För knappt två veckor sedan kom dom i en domstol i Kalifornien i just det aktuella ärendet kring betalsystem för appar. I domen fastslogs att Apple inte kan hindra bolag att kringgå den betalningsmodell som Apple skapat. Trots utslaget valde dock Epic att överklaga domen då man anser att "Apples dominans inte karakteriserades som ett monopol".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons