Annons

Johnny Depp om cancelkulturen: Kan hända alla

Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Johnny Depp uttalade sig på filmfestivalen i San Sebastian om dagens kultur med anklagelser om övergrepp.
Johnny Depp uttalade sig på filmfestivalen i San Sebastian om dagens kultur med anklagelser om övergrepp.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Johnny Depp uttalade sig om den så kallade cancelkulturen vid filmfestivalen i San Sebastian, skriver Variety. Depp har tidigare sagt att han numera "bojkottas" av Hollywood efter anklagelserna om misshandel av exfrun Amber Heard.

Skådespelaren var på plats för att ta emot Donostiapriset, för sina bidrag till filmhistorien. Vid en presskonferens fick han frågan av en journalist om hur sociala medier numera påverkar bilden av kända personligheter. Han svarade att det är en "komplex situation".

Annons

– Den här cancelkulturen, eller det här behovet att döma någon snabbt baserat på rykten. Det är som förorenad luft som någon andas ut, sade han.

En annan journalist ställde då frågan om han känner sig trygg i den moderna världen.

– Ja, det gör jag. Det är säkert så att de här rörelserna har goda intentioner. Men det har gått så långt nu att jag kan lova att ingen går säker. Det kan hända vem som helst, så länge som någon är villig att bara yttra en enda mening. Det behövs bara en mening och mattan dras undan under ens fötter, sade han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons