Annons

Sex döda i rysk flygplansolycka

Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Antonov-planet försvann från radarn under onsdagskvällen. Arkivbild.
Antonov-planet försvann från radarn under onsdagskvällen. Arkivbild.Foto: Marina Lystseva

Alla sex personer ombord på ett ryskt transportflygplan som kraschat utanför staden Khabarovskt, långt österut, har bekräftats döda.

Planet, som var av modellen Antonov-26 och tillverkat i dåvarande Sovjet, försvann från radarn under onsdagskvällen. Vraket hittades efter flera timmars sökarbete. Därefter tog det ytterligare fem timmar innan nedslagsplatsen i ett naturreservat nära gränsen till Kina kunde nås.

Annons

Ryssland, en gång ökänt för flygplansolyckor, har försökt modernisera sin flygplansflotta som till stor del bestått av föråldrade plan. Men stora problem består.

I juli kraschade ett annat Antonov-plan i Kamtjatka-halvön varpå samtliga 28 personer ombord omkom. En månad senare kraschade en helikopter med 16 turister ombord, vilket tog åtta liv.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons