Annons

Ytterligare en gripen för journalistmord

Publicerad 23 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Irlands dåvarande premiärminister Leo Varadkar och Storbritannens dåvarande premiärminister Theresa May vid begravningen av den mördade journalisten Lyra McKee i Belfast 2019. Arkivbild.
Irlands dåvarande premiärminister Leo Varadkar och Storbritannens dåvarande premiärminister Theresa May vid begravningen av den mördade journalisten Lyra McKee i Belfast 2019. Arkivbild.Foto: Brian Lawless/AP/TT

En 55-årig man har gripits misstänkt för att vara inblandad i det uppmärksammade mordet på journalisten Lyra McKee i Nordirland 2019.

Han greps inom lagarna för terrorlagstiftningen. I onsdags greps två andra män, 24 respektive 29 år, misstänkta för att vara inblandade i mordet.

Annons

McKee sköts i huvudet vid kravaller i staden Londonderry (Derry) i april 2019. Gruppen Nya IRA – en av få som motsätter sig det så kallade Långfredagsavtalet från 1998 – har tagit på sig skulden för dödsskjutningen och bett om ursäkt. Gruppen har hävdat att skytten siktat på en polis men råkat träffa McKee.

Tre andra män har tidigare anklagats för inblandning i mordet på journalisten. De är släppta mot borgen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons