Annons

Kommunalt bolag kan köpa "Kinesiska muren"

Malmö kommuns bostadsbolag MKB har lagt ett bud på det skandalomsusade bostadskomplexet Kinesiska muren på Rosengård i Malmö.
Publicerad 24 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Fastigheten "Kinesiska muren" på Thomsons väg på Rosengård i Malmö. Arkivbild.
Fastigheten "Kinesiska muren" på Thomsons väg på Rosengård i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På tisdag är det tänkt att bostäderna i bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 – mittdelen av bostadskomplexet i Malmö – ska säljas på auktion. Men nu har medlemmarna i bostadsrättsföreningen röstat för att på förhand godta ett bud som innebär viss ekonomisk ersättning, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Till följd av den planerade försäljningen riskerar ägarna till de 79 bostadsrätterna att förlora sina pengar, eftersom föreningen inte har några tillgångar. Budet innebär att de boende får tillbaka mer än hälften av sina pengar.

Annons

– Det är bättre än noll kronor men man tänker ändå på pengarna. Man är glad men samtidigt ledsen, säger Mohammad Khalili, en av deltagarna vid mötet, till radion.

Den vanskötta bostadsrättsföreningen, där flera boende levt med miserabel bostadsstandard, har uppmärksammats i flera granskningar av Sydsvenskan.

Det är upp till Kronofogden och Handelsbanken – som har lånat ut 60 miljoner kronor till föreningen – att blåsa av auktionen. Men enligt föreningens advokat Carl Sjöstedt har banken förordat att godta budet.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons