GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

IFK Osby föll mot serieledaren

IFK Osby lyckades inte knycka poäng av seriesuveränen Älmhult.
0–3 blev resultatet efter att Johanna Ribacke var den stora skillnaden med sina två mål.
FOTBOLL • Publicerad 25 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
IFK Osbys tränare Fredrik Olsson var stolt över insatsen men missnöjd med resultatet efter 0–3 mot Älmhult.
IFK Osbys tränare Fredrik Olsson var stolt över insatsen men missnöjd med resultatet efter 0–3 mot Älmhult.
Foto: Stefan Sandström

IFK Osby ska dock vara nöjd med sin insats då man stora delar av tillställningen matchade seriesuveränen.

– Jag är missnöjd med resultatet men är stolt över tjejernas insats, berömmer Osbytränaren Fredrik Olsson.

Osby visade ingen respekt för serieettan i den första halvleken. Man var väl så vassa spelmässigt och det gick inte att klaga på viljan eller kunnandet i närkamperna. Genom ett småfinurligt passningsspel kombinerade man sig fram på Älmhults planhalva men problemet var skärpan när man väl fick stora målchanser.

Gästerna skapade också en hel del när man väl var framme i anfall men matchens första mål kom till på ett lite oväntat sätt. Skyttedrottningen Johanna Ribacke krutade på från långt håll och bollen gick försmädligt mellan vantarna på Isabella Skagerholm i Osbys mål.

Skagerholm tog sedan revansch med räddningar av yppersta klass på ett par fräsande projektiler. När halvleken led mot sitt slut kom så hemmalagets bästa möjlighet då Elin Danielssons kanon prickade stolpen.

Även starten av andra halvlek var jämn men Älmhult var klart giftigast. Johanna Ribacke tog vara på slarv i Osbys bakre led och vips var bortaledningen dubblad. Efter 0–2 stängde Älmhult ner hemmalagets försök till anfall på ett effektivt sätt samtidigt som orken tröt en aning för de svartklädda IFK.

0–3 kom med kvarten kvar och satte punkt för matchen.

Stort plustecken i hemmalaget för Ida Nilsson som svarade för en helgjuten insats på det centrala mittfältet.

– Vi fick beröm av Älmhult efter matchen. Vi är det enda laget i serien som stundtals rullat ut dem. Laget gav hela sitt hjärta och trots att vi förlorar går vi hem med stolthet, avslutar Fredrik Olsson.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.