Annons

Akelius säljer 10 000 hyresrätter i Sverige

Bostadsbolaget Akelius säljer 599 fastigheter med 28 776 hyresrätter i Skandinavien och Tyskland till Heimstaden, meddelar båda bolagen i pressmeddelanden.
Priset: 92,5 miljarder kronor.
Malmö / Sverige • Publicerad 26 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Akelius äger bland annat huset Kronprinsen i Malmö. Arkivbild.
Akelius äger bland annat huset Kronprinsen i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det rör sig om 10 041 hyresrätter i Sverige, 5 934 av dem i Stockholm och 4 107 i Malmö. Därmed lämnar Akelius hyresmarknaden i Sverige.

"Det tog 27 år i Sverige och 15 år i Tyskland av hårt arbete att skapa fastighetsportföljen. Tack till all personal som byggt och förvaltat denna portfölj med enastående kvalitet, låg risk och stor långsiktig potential. Ni ska känna er stolta", säger Akelius vd Ralf Spann.

Annons

Grundaren Roger Akelius meddelade sin intention att sälja den 6 september.

Frånträdet är planerat att ske under året och villkoras av konkurrensprövning i Sverige och Tyskland, skriver Akelius.

”Vi är glada över att få berätta om förvärvet vi gör i fem attraktiva europeiska städer, som alla har en kulturell historia, stark ekonomisk tillväxt och passionerade invånare med engagemang för både stad och samhället i stort", säger Heimstadens vd Patrik Hall.

/TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons