Annons

Blandat på Asiens börser

Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes huvudkontor i Shenzhen, företagets vidare öde påverkar de asiatiska börserna. Arkivbild.
Den kinesiska fastighetsjätten Evergrandes huvudkontor i Shenzhen, företagets vidare öde påverkar de asiatiska börserna. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Tokyobörsen inledde handelsveckan med svaga kursrörelser. Nikkei 225-index var i princip oförändrat, upp 0,03 procent, vid stängning medan det bredare Topix-index steg 0,1 procent. I övriga Asien är det blandade kursrörelser. Hang Seng-index är upp 0,7 procent i sluthandeln medan kompositindex i Shanghai backar 0,4 procent.

Den kinesiska fastighetskoncernen Evergrandes problem fortsatte samtidigt. Aktien för koncernens dotterbolag för elbilar har backat markant under dagens handel efter att man varnat för verksamhetens framtid om bolaget inte får ett stort kontanttillskott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons