Annons

Femteklassare i Rosengård tryggast i Malmö

Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Femteklassarna på Rosengårdsskolan i Malmö skattar trygghet högt. Arkivbild.
Femteklassarna på Rosengårdsskolan i Malmö skattar trygghet högt. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Eleverna i femte klass på Rosengårdsskolan känner sig tryggare än femteklassare på andra kommunala grundskolor i Malmö. Det enligt Skolinspektionens elevenkät, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

På en skala mellan 0-10 väljer femteklassarna på Rosengårdsskolan 9,1 på trygghet i enkäten, som gjorts under året. Struktur och rutiner är nyckeln till den upplevda tryggheten – bland annat ställer eleverna upp sig på led utanför klassrummet och lärarna ser till att lektionerna ser likadana ut.

Annons

– Våra elever behöver veta exakt hur dagen ser ut, annars blir det rörigt, säger försteläraren Sofie Nilsson till SVT.

För tio år sedan var läget ett annat på Rosengårdsskolan. Den tillsynsrapport som Skolinspektionen genomförde 2011 visade att 13,4 procent av högstadieeleverna klarade målen i alla ämnen – två år senare stängdes högstadiet. Nu har Rosengårdsskolan dock full grundskola igen.

Anna Karolina Eriksson/TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons