Annons

Inget Instagram för barn

Facebook pausar planerna på en version av Instagram för barn och unga under 13 år.
Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Det blir ingen version av Instagram för barn och unga. Arkivbild.
Det blir ingen version av Instagram för barn och unga. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Beskedet kommer inför en utfrågning i amerikanska kongressen i veckan kring mental ohälsa bland tonårsflickor som använder Instagram, något som rapporterats av Wall Street Journal.

"Det här ger oss tid att arbeta ihop med föräldrar, experter och beslutsfattare och lyssna på deras oro och visa värdet av det här projektet för tonåringar, skriver Adam Mosseri vid Instagram i en bloggpost.

Annons

Ett av Facebooks huvudargument är att barn och tonåringar ändå använder sig av Instagram, trots åldersgränser, därför vore det bättre med en version helt designad för barn och unga. Som exempel anges till exempel Youtube som finns även som barn-app.

De interna dokument som Wall Street Journal tagit del av visar samtidigt att Facebook varit högst medvetna om den mentala ohälsan bland unga som kan kopplas till Instagram.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons