Annons

Kouakous sena mål snuvade Halmstad på seger

Förbi både Mjällby och IFK Göteborg i kampen om att hålla sig borta från strecken.
Ändå var besvikelsen påtaglig i Halmstad.
Tre förmodade poäng slutade i en efter Sirius 1–1-kvittering på tilläggstid.
Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Sirius Christian Kouakou kvitterade på tilläggstid mot Halmstad.
Sirius Christian Kouakou kvitterade på tilläggstid mot Halmstad.Foto: Anders Bjurö/TT

– Oerhört surt. Vi har en första halvlek där vi skapar många målchanser att döda matchen, säger HBK-tränaren Magnus Haglund till Discovery plus.

Glädjedödare för hemmalaget och hemmafansen på Örjans vall: Christian Kouakou.

Annons

Efter 21 omgångar parkerar HBK på elfte plats med 22 poäng, lika många som IFK Göteborg och en mer än Mjällby och Degerfors (på kvalplats).

Men avståndet var sekunder från att vara två poäng större. En bit in på tilläggstid stod Sadat Karim noterad för matchens enda mål och det redan i den tolfte minuten.

Bud på fler mål

Halmstad hade bud ett par gånger på fler mål, bland annat ett andra från Karim. En snabb vändning strax utanför straffområdet och ett rappt skott satte August Ahlin, skadade David Mitov Nilssons ersättare i målet, på prov.

Den räddningen till hörna höll Sirius kvar i matchen efter en första halvlek som dominerades påtagligt av Halmstad.

Även ribban räddade Daniel Bäckströms gäng. Mikael Antonsson fick på en duktig träff, men bollbanan var för hög för att ge hemmalaget det mål det förtjänade.

– Vi gör det väldigt bra, gör mycket rätt. Vi ligger rätt i vår press och står rätt. Det är mycket som är bra. Vi är aggressiva och det ger oss mer energi när vi har bollen, säger Halmstadsmittfältaren Joel Allansson till Discovery plus.

Mindre belåten med spelet efter halva matchen är Jacob Ortmark. Sirius var riktigt blekt.

– Vi började rätt bra, men sedan hamnade vi snett, fick inte tag i dem. Vi har för enkla bolltapp, som vi inte är vana vid, men som vi lätt kan fixa, säger han till Discovery plus.

Lyft i andra

Och fixade gjorde Sirius. Det spelmässiga lyftet kom efter pausen i regnet på Örjans vall och till slut – minuter in på tilläggstid – kom den poänggivande kvitteringen.

Från nära håll tryckte Christian Kouakou in 1–1 i 92:a minuten.

Annons

Sirius är nia i den allsvenska tabellen med 27 poäng.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons