Annons

Rangers hissar Lundqvists tröja i januari

Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Henrik Lundqvists tröja hissas till taket i Madision Square Garden den 28 januari. Arkivbild.
Henrik Lundqvists tröja hissas till taket i Madision Square Garden den 28 januari. Arkivbild.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

I samband med NHL-matchen mot Minnesota den 28 januari pensionerar New York Rangers Henrik Lundqvists tröjnummer 30 och hissar upp den i taket i Madison Square Garden.

"Det finns ingen plats som den här", skriver Lundqvist på Twitter med en bild på hockeyarenan i New York.

Annons

"Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till platsen som har betytt så mycket för mig i mitt liv. The Garden vi ses den 28 januari!"

Rangers-ordföranden James L Dolan säger till NHL-lagets webbplats att bara elva spelare fått äran att få sina tröjnummer hissade.

"Under 15 år förkroppsligade Henrik Lundqvist allt som Rangers står för – förträfflighet, engagemang, stolthet och ledarskap. Det är givet att hans nummer 30 nu tillförs legendarerna före honom", säger ordföranden

Lundqvist spelade 887 matcher för New York Rangers, under 15 säsonger, och vann 459 av dem. Målvakten hade 91,8 i räddningsprocent.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons