Annons

Stockholmsbörsen vände ned

Stockholmsbörsen vände nedåt i måndagens handel. OMXS-index stängde på minus 0,8 procent, trots att indextunga aktier som H&M och Volvo lyfte.
Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Stockholmsbörsen har gått upp, och sedan ned. Arkivbild.
Stockholmsbörsen har gått upp, och sedan ned. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholmsbörsen gick emot den allmänna utvecklingen på de större börserna i Europa. Frankfurtbörsens DAX-index lyfte 0,3 procent efter gårdagens val i Tyskland. Analytiker tar fasta på att det blir ett regeringsalternativ som tros kunna gynna marknaden.

Allra bäst bland OMXS30-bolagen i Stockholm gick Volvo som steg 2,6 procent. H&M lyfte 2,5 procent inför veckans delårssiffror. Ericsson slutade upp 1 procent.

Annons

Även storbankerna lyfte, med Nordea i topp med 2,2 procent. Såväl Swedbank och SEB stängde på 2,0 procent.

Sämre gick det för livekasinooperatören Evolution som sjönk 6,5 procent. Även medicinteknikbolaget Getinge stängde med röda siffror, minus 4,8 procent.

Modekedjan RNB rasade 13,2 procent efter att det meddelats att bolaget helt byter verksamhet till medicinteknik genom bolaget Coala Life.

Ännu en förlorare var spelbolaget Betsson som rasade 9 procent i svallvågorna av ett tidigare aviserat vd-byte. Med sig i fallet drogs också sektorskollegan Kindred med ett ras på 7,4 procent och Leovegas, minus 2,4 procent.

I Paris gick CAC40-index upp 0,2 procent. Även FTSE100-index på Londonbörsen avslutade på 0,2 procent upp.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons