Annons

Tog privatjet hem från klimatevent

Prins Harry och Meghan Markle har hamnat i blåsväder sedan det uppdagats att de flög privatjet hem från helgens klimatevenemang "Global citizen live", rapporterar Page Six.
Publicerad 27 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Prins Harry och Meghan Markle under helgens klimatevenemang "Global citizen live" i New York.
Prins Harry och Meghan Markle under helgens klimatevenemang "Global citizen live" i New York.Foto: Stefan Jeremiah/AP

Under konserten i Central Park i New York i lördags – som hölls för att öka medvetenheten om klimathotet, jämlik vaccinering och svält – var hertigparet av Sussex på plats för att förespråka att tillgång till vaccin mot covid-19 "ska betraktas som en grundläggande mänsklig rättighet".

– Hur du föds bör inte bestämma din förmåga att överleva, sade prinsen bland annat till den jublande publiken och paret uppmanade G7 och EU att omedelbart donera minst 1 miljard vaccindoser till de mest behövande.

Annons

Men när hertigparet på söndagskvällen landade med ett privat plan på flygplatsen i Santa Barbara, Kalifornien, blev det annat ljud i skällan.

"Harry och Meghan gör det igen. De tar en privatjet tillbaka från ett klimatevenemang. Åh, att vara lyckligt rik och saligt dygdig. Du kan verkligen ha allt", skriver en person på Twitter.

”Det är hyckleriet som verkligen irriterar människor. Lev ditt liv som du vill. Men föreläs inte för andra om att rädda planeten och utan att själv följa dina egna råd.", lyder en annan kommentar.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons