Annons

Bibliotek och simhall kan få porta vissa personer

Publicerad 28 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sköter du dig inte kan du komma att portas från simhallen, enligt ett kommande förslag från regeringen.
Sköter du dig inte kan du komma att portas från simhallen, enligt ett kommande förslag från regeringen.Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT

Regeringen vill låta göra det möjligt att porta personer som riskerar att begå brott från bibliotek och badanläggningar, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Om du går till en simhall och sedan inte kan bete dig, och till exempel ofredar andra människor. Eller om du går till ett bibliotek och för oväsen, ska du då ha någon självklar rättighet att bara få komma tillbaka igen? Nej, det tycker inte jag faktiskt, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till radion.

Om regeringen får som den vill kan en liknande lagstiftning som i dag gäller för butiker införas, och en proposition ska läggas fram i början av nästa år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons