Annons

Biskopar lovar miljoner till offer

Publicerad 28 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En minnesplats i Kanada för att hedra minnet av de många barn ur landets ursprungsbefolkning vars kvarlevor hittats i omärkta gravar vid före detta katolska internatskolor. Bild från juni i år.
En minnesplats i Kanada för att hedra minnet av de många barn ur landets ursprungsbefolkning vars kvarlevor hittats i omärkta gravar vid före detta katolska internatskolor. Bild från juni i år.Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Biskoparna i den kanadensiska katolska kyrkan lovar stöd på motsvarande drygt 200 miljoner kronor till de överlevande offren för de övergrepp som begåtts i katolska internatskolor.

Pengarna ska betalas ut över en femårsperiod.

Runt 150 000 barn från Kanadas ursprungsbefolkning tvingades gå i skolorna mellan 1831 och 1996. Många av dem har vittnat om vanvård och övergrepp. I fredags bad biskoparna om ursäkt för övergreppen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons