Annons

87-årig kvinna sexofredade vakter – döms

Publicerad 29 september 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En 87-årig kvinna i Lund döms för att ha sexuellt ofredat butiksvakter vid två tillfällen. Arkivbild.
En 87-årig kvinna i Lund döms för att ha sexuellt ofredat butiksvakter vid två tillfällen. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

En 87-årig kvinna har dömts till dagsböter för två fall av sexuellt ofredande av butiksväktare i en matbutik i Lund. Kvinnan portas också från butiken, rapporterar Sydsvenskan.

Kvinnan är känd för att ofta ha kommit med sexuella anspelningar till både anställda och kunder i butiken, och väktare kallades regelbundet till butiken när hon uppträdde störande.

Annons

Vid två tillfällen kom kvinnan med sexuella kommentarer till väktare, som polisanmälde händelserna. Kvinnan säger sig inte minnas händelserna, men säger att hon brukar skämta.

Enligt tingsrätten tycks kvinnan inte inse allvaret i sitt beteende. Hon döms därför till 60 dagsböter om 50 kronor, och får inte besöka butiken under det närmaste året.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons