Fransk misstänkt seriemördare hittad död

En misstänkt seriemördare, som varit efterlyst för några av Frankrikes äldsta olösta fall, har hittats död. Detta just när fransk polis började komma mannen på spåren, efter 35 års jakt.
Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Mannen, som har kallats Le Grêlé ("den koppärrige"), har varit efterlyst för en rad brott begångna på 1980- och 1990-talen, som mord, mordförsök, våldtäkter på och kidnappning av minderåriga och väpnat rån.

Under många år har polisen inte kunnat fastställa någon gärningsmans identitet, men på senare tid har man kommit en misstänkt person på spåren. Under onsdagen hittades han död i en lägenhet i södra Frankrike, tillsammans med ett skrivet erkännande, rapporterar AFP.

Polisen har under åren kommit att misstänka att gärningsmannen under tiden för brotten tillhört det franska gendarmeriet. De senaste månaderna hade man inlett förhör med 750 gendarmer som varit stationerade i Paris. En av dessa var den nu misstänkte mannen, som fått en kallelse den 24 september och anmäldes försvunnen av sin fru tre dagar senare.

I brevet mannen lämnade efter sig nämndes att han tidigare drabbats av "impulser", som han numer tagit kontroll över. Dna-prover har visat på en koppling mellan mannen och flera av brotten, enligt utredarna.

Erika Nekham/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.