Fyra nya dödsfall med covid-19

Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Vaccination mot covid-19. Arkivbild.
Vaccination mot covid-19. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Sammanlagt har 14 868 smittade personer avlidit i Sverige.

Totalt har 1 153 655 personer i Sverige nu bekräftats smittade med covid-19.

7 159 590 personer har fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 83,8 procent av befolkningen (16 år och äldre).

Av dessa har 6 595 856 fått två doser, motsvarande 77,2 procent av befolkningen som är 16 år eller äldre.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.