Gloria Estefan blev utnyttjad av familjemedlem

Artisten Gloria Estefan berättar att hon blev utnyttjad vid nio års ålder av en familjemedlem, skriver Huffington Post. Sångerskan uppger att mannen inte var en nära familjemedlem, men någon som hennes mamma litade på.
Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Gloria Estefan har gått ut med en historia om övergrepp. Arkivbild.
Gloria Estefan har gått ut med en historia om övergrepp. Arkivbild.Foto: Kevin Wolf/AP/TT

– Han hade en maktposition. Min mamma hade fått in mig på en musikskola och han började bry sig om mig och säga att jag hade talang, berättar hon i programmet Red Table Talk, som görs av Facebook.

Gloria Estefan försökte stoppa övergreppen, men då hotade mannen att döda hennes mamma om hon berättade vad han hade gjort.

– Jag förstod att han var galen och därför trodde jag att han faktiskt skulle kunna skada min mamma, säger hon.

Till slut berättade hon ändå för sin mamma, som ringde polisen. Men polisen avrådde dem från att anmäla, då det skulle vara för traumatiskt att vittna vid en eventuell rättegång.

Glora Estefan säger att hon velat gå ut med sin historia i många år. På 1980-talet när hon fick en hit med "Conga" skrev mannen som utnyttjat henne ett brev till en musiktidning där han kritiserade hennes musik.

– Jag var så arg och ville avslöja alltihop. Men så tänkte jag att "all min framgång kommer att handla om honom i stället".

Gloria Estefan, nu 64 år, har spelat in musik sedan sent 1970-tal och fick sitt stora genombrott med bandet Miami Sound Machine i början av 1980-talet. Hon har sedan dess sålt runt 100 miljoner skivor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.