Koeman: "Klubben pratar inte med mig"

Ronald Koeman är trött på att försvara sin roll som tränare i Barcelona. Den tunga kritiken mot nederländaren är för mycket, menar han.
– Jag kom in i ett komplicerat läge, säger han.
Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Barcelonas Ronald Koeman kritiserar klubbledningen för att inte prata med honom.
Barcelonas Ronald Koeman kritiserar klubbledningen för att inte prata med honom.Foto: Armando Franca/AP/TT

Barcelonas problem i ligaspelet och förlusterna i Champions League har Ronald Koeman fått ta emot mycket kritik för. Då riktar han kritik mot ledningen i Barcelona som enligt honom inte kommunicerar med sin huvudtränare.

– Ännu en gång har klubben inte pratat med mig. Jag fick reda på att ordföranden (Joan Laporta) var här den här morgonen, men jag såg honom inte, säger Koeman.

På frågan om hur hans relation till klubbledningen är svarar han:

– Jag är fortfarande kvar, säger han och fortsätter:

– Men jag har ögon och öron och saker har läckt. Jag tror att det stämmer, men som jag sade, ingen har sagt något till mig.

Efter förlusten borta mot Benfica med 0–3 i Champions League blev Koeman ordentligt ifrågasatt. Barcelona är både poäng- och mållöst efter två gruppspelsmatcher.

På lördagen möter Barcelona det regerande mästarlaget Atlético Madrid på bortaplan i ligaspelet. En ny ödesmatch för Barcelona och Koeman.

– Jag är inte viktigast. Ett bra resultat är viktigt för fler än mig. Alla vet att jag är här för att jag älskar klubben. Men jag kom också in i ett komplicerat läge, säger han.

Nederländaren, som även varit spelare för Barcelona, vill inte behöva försvara sig mer.

– Jag är trött på det. Det är inte rimligt. I dag är det inte läge, men någon dag skulle jag vilja prata om vad jag tycker om allt det här. Det värsta jag upplevt i klubben var när Messi lämnade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.