Oktober började uppåt på Wall Street

Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Wall Street inledde oktober uppåt efter nedgången i september, som späddes på av frågetecknen kring kinesiska Evergrande och investerarnas oro kring inflationen och det gigantiska infrastrukturpaket som splittrar kongressen.

Det amerikanska läkemedelsföretaget Mercks aktie rusade och steg 8,8 procent efter att deras piller mot covid-19 visat goda resultat i en färsk studie. Om preparatet godkänns blir det den första tablettbaserade behandlingen mot covid-19. Samtidigt föll andra läkemedelsbolag som tillverkar virusvaccin, med Moderna i spetsen, ned 11,4 procent.

Till vinnarna hörde också flygbolag som United Airlines och Delta Airlines som gick upp med 7,9 respektive 6,5 procent.

Dow Jones industriindex steg 1,4 procent, Nasdaqs kompositindex gick upp 0,8 procent och S&P 500 ökade 1,2 procent. För hela veckan backade Dow Jones 1,4 procent, Nasdaq gick ned 3,2 procent och S&P 500 tappade 2,2 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.