GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sandmark: ”Vi vill vara med och kriga om en division två-plats”

Förstemålvakten sitter fast i USA. Skadelistan är lång. Träningsmatcherna har varit upp och ner. Men Glimma Hockey tänker vara med och slåss i toppen av division tre-tabellen.
– Vi vill vara med och kriga om en division två-plats i de sista matcherna för säsongen, säger tränaren Johan Sandmark.
ISHOCKEY • Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 23:51
Glimmatränaren Johan Sandmark.
Glimmatränaren Johan Sandmark.
Foto: Foto: Stefan Sandström

Pandemin har förstört de senaste säsongerna, men nu ska det äntligen vara dags för en hel division tre-säsong.

– Väldigt skönt. Det har ju varit en lång tid av väntan och undran och förväntan. Så det är riktigt kul att komma igång, säger Sandmark, som gör sin femte säsong som huvudtränare i klubben.

Vad kan vi förvänta oss av Glimma i vinter?

– Jag tycker vi har etablerat oss som ett topplag i trean och det ska vi fortsätta vara. Vi vill vara med och kriga om en division två-plats i de sista matcherna och det tror jag absolut vi kan vara.

Glimmatränaren konstaterar att truppen ser bra och spännande ut, en intressant mix av lovande och etablerat. Johan Rosenqvist, Hugo Nilsson och inte minst Fredrik Lindblom, som säsongen 2019/20 var assisterande kapten i allsvenska Kristianstads IK, har tillkommit och spetsat laget.

– Vi har många yngre som vill utvecklas och vill framåt och så har vi rutinerade killar som spelat på högre nivå. Spelare som Oscar Alricsson, Lindblom, Filip Skoog och Kristian Kovacik ska vara ledande spelare och driva tåget. Och John Sellie-Hanson är seriens bästa målvakt, säger Sandmark.

– Så det ser bra ut – om alla är hela och friska och tillgängliga.

Tyvärr är inte alla hela och friska och tillgängliga för tillfället.

Victor Nilsson, Colin Smith, Arvid Eriksson, Elias Sandberg och Anton Erlandsson dras alla med skador som kommer att hålla dem borta från matcher minst ett par veckor och i vissa fall betydligt längre än så. Dessutom har seriens bästa målvakt, som Sandmark kallar Sellie-Hanson, inte kommit till Sverige utan är fortfarande kvar i USA och väntar på att papperskvarnarna ska mala klart.

– Förhoppningen är att han kommer inom någon vecka. Han har tränat på bra och ska vara redo när han kommer, säger Sandmark.

Skadorna har präglat försäsongen och det har varit lite upp och ner i träningsmatcherna.

– Vi har ju haft en del bekymmer och vi har blandat och gett. Men så är det på försäsongen, resultatet spelar ingen roll utan man får signaler om vad man behöver jobba mer med och förbättra, säger Sandmark.

Premiäromgången i Hockeytrean södra E

Söndag 3/10

Klockan 16.00:

Diö–Halmstad

Frosta–Åstorp

Ronneby–Helsingborg

Klockan 17.00:

Glimma–Pantern

Är du orolig inför premiären?

– Det är klart att det är kännbart med alla som är borta. Men då är det bara för andra att kliva fram.

Ni tänker vara med i toppen, vilka andra lag räknar du med att se högt upp i tabellen?

– Pantern och Helsingborg måste tillhöra favoriterna. De har riktigt namnkunniga lag för att vara i division tre. Men vi ska vara där och störa dem.

För Glimma är det just Pantern som står för motståndet i premiären hemma i Trollarinken på söndag.

– Det blir en väldigt tuff match med tanke på läget i vår trupp. Och Pantern är ett väldigt bra lag. Men vi ska fightas om poängen, vi går för seger, säger Sandmark.

Och nu får publiken komma till Trollarinken, hur stora publiksiffror hoppas du på?

– Svårt att säga, det återstår att se. Men vi hoppas att folk är hungriga på idrott och före pandemin hade vi fått upp publiksiffrorna till 200-300, så det hoppas vi på. Sen handlar det så klart om hur det går också, är man med i toppen brukar det komma mer folk.

Glimmatruppen

Målvakter: John Sellie-Hanson, Elias Sandberg, Milton Svensson.

Backar: Alfred Andersson, Anton Erlandsson, Felix Hesselbom, Fredrik Lindblom, Daniel Olausson, Johan Rosenqvist, Andreas Thulin.

Forwards: Oscar Alricsson (lagkapten), Linus Elofsson, Felix Blennborn, Hugo Eliasson, Arvid Eriksson, Pontus Juntikka, Kristian Kovacik, Felix Melin, Hugo Nilsson, Victor Nilsson, Filip Skoog, Colin Smith, David Svensson.

Huvudtränare: Johan Sandmark.

Assisterande tränare: Joel Fantenberg, Erik Jönsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.