GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Seger mot Eslöv – då har IFK nått målet

35 poäng. Det har varit målet hela säsongen. Och en seger mot Eslöv innebär att IFK Hässleholm har nått sitt tydliga poängmål.
– Så är det. Men vi har jätterespekt för Eslöv. Det är som i alla matcher – vi måste vara det laget som jobbar hårdast, säger IFK:s assisterande tränare Percy Olsson.
FOTBOLL • Publicerad 1 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:17
Johan Persson och Percy Olsson får besök av Eslöv på Österås på fredagskvällen.
Johan Persson och Percy Olsson får besök av Eslöv på Österås på fredagskvällen.
Foto: Stefan Sandström

Efter derbysmällen mot Hässleholms IF har IFK visat både form och karaktär. På de fyra senaste matcherna har det blivit segrar mot Karlshamn och Räppe samt kryss mot Asarum och Balkan – en resultatrad som fört upp gulsvart till tredje plats i tabellen med 33 poäng.

Läge att börja prata toppstrid? Nej, IFK-ledningen snackar inte om något sådant förrän de där 35 poängen är i hamn.

– Det finns inga enkla matcher. Vi har jätterespekt för Eslöv, ett Eslöv som jagar poäng. Sen kanske vår tabellplacering gör att de kommer att backa hem lite mer och vi kan få möjlighet att kliva upp 10-20 meter extra i banan. Men det är som vanligt, vi måste jobba hårdast för att vinna, säger Percy Olsson.

IFK saknade en rad spelare i förra matchen mot topplaget Räppe – men åkte ändå till Växjö och hämtade hem tre imponerande poäng efter två mål av Isaac Holmberg.

– Alla som fick chansen tog den. Det är det vi har pratat om hela säsongen, vi är en grupp som ska göra det tillsammans. Och killarna visade hur stark hela gruppen är. Issac gjorde sin första match från start och gjorde två mål, Teo (Helm) gjorde sin andra start och var bra, Victor Holmberg klev in på innermittfältet och gjorde en bra match ... som sagt, alla som fick chansen tog den.

Hur tänker ni när ni ska ta ut en startelva till matchen på fredagskvällen?

– Det är angenäma problem. Det är en trygghet för oss ledare att veta att alla jobbar för varandra.

Mittbacksklippan Isak Orajärvi har saknats en längre tid med skadeproblem.

– Han har varit igång rätt bra i veckan. Det är fortfarande ett frågetecken för honom, men det går åt rätt håll, säger Percy Olsson.

Om det blir seger mot Eslöv har ni 36 poäng – kan ni börja sikta på serieseger då?

– Vi ska först ta våra 35 poäng. Om vi når dit ... då får vi se vilken målsättning vi gemensamt sätter upp, säger Percy Olsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.