Lagergren och Norén har vittring på St Andrews

Danny Willett leder med tre slag, men bakom honom är det tätt.
Både Joakim Lagergren (sexa) och Alex Norén (elva) slåss om topplaceringar under avslutningsrundan på St Andrews Old Course.
Publicerad 2 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Alex Norén ligger elva i veckans tävling. Arkivbild.
Alex Norén ligger elva i veckans tävling. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

I veckans Europatourgolf i Skottland har de tre första dagarna inneburit spel på olika banor: Kingsbarns, Carnoustie och St Andrews. Engelsmannen Danny Willett, 14 under par totalt, har gjort det bäst så här långt och har skaffat sig en treslagsledning efter att ha behövt 66 slag i lördagens kylslagna runda på St Andrews.

Det är också där allt avgörs på söndagen, då färska Ryder Cup-spelarna Tyrrell Hatton och Shane Lowry hör till kvartetten som närmast jagar Willett.

Willett har visserligen en svensk mamma, men Joakim Lagergren får ändå räknas som bäste svensk på delad sjätte plats. Stockholmaren har fyra slag upp ledning men bara ett till andraplatsen, medan Alex Norén är ytterligare två bakom på delad elfte plats.

Kristoffer Broberg, som i Nederländerna skrällvann den senaste tävlingen på touren för två veckor sedan, delar 26:e plats med bland andra Sebastian Söderberg på totalt fem slag under par.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.