Han får huvudrollen i Netflix Stephen King-film

Publicerad 3 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Donald Sutherland spelar titelrollen i den kommande Netflix-thrillern "Mr Harrigan's phone". Arkivbild.
Donald Sutherland spelar titelrollen i den kommande Netflix-thrillern "Mr Harrigan's phone". Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

En veteran och en relativ nykomling får huvudrollerna i Netflix nya Stephen King-filmatisering "Mr Harrigan's phone". Enligt Hollywood Reporter går uppdragen till Donald Sutherland ("Hunger games") och Jaeden Martell ("It").

Filmen bygger på en novell av skräckförfattaren som finns med i samlingen "If it bleeds" från 2020. Berättelsen följer en ung pojke som blir vän med en äldre, tillbakadragen miljardär vid namn Mr Harrigan. När den sistnämnde dör upptäcker pojken att han kan kommunicera med den avlidne genom den mobiltelefon som begravts tillsammans med honom.

Enligt planerna ska filmen få premiär på Netflix 2022.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.