GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dubbla hemmasegrar i säsongens sista tävling

Hästveda Folkrace Club satte punkt för säsongen med Bjärnum Stålprodukter-racet. Christer Ingvarsson tog hem herrklassen efter flera underhållande race – och i såväl dam- som juniorklassen blev det hemmasegrar genom Siv Walter respektive Hugo Bergstedt.
MOTORSPORT • Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad måndag 15:16
Siv Walter, Hästveda FRC, vann på Harabacken.
Siv Walter, Hästveda FRC, vann på Harabacken.
Foto: Robert Rolf

– En rolig tävling, summerar Sam Claëson i arrangerande Hästveda FRC efter en händelserik lördag på Harabackens Motorstadion.

Det var Hästveda i topp i juniorklassen där Hugo Bergstedt vann före Tindra Hansson, SMK Helsingborg.

– Hugo är himla duktig. En nykomling i klubben som precis bytt till Hästveda och han kör väldigt bra, säger Sam Claëson.

I damklassen gasade Hästvedas Siv Walter hem förstapriset.

– ”Sivan” tillhörde favoriterna, hon kör ju jättebra, så det var inte så oväntat. Sen är det alltid lite tur och tillfälligheter också som avgör, säger Sam Claëson.

I herrklassen lyckades inga lokala förare köra in på prisplats den här gången, men det bjöds på full satsning och underhållande körning.

– Ja, det var hårda och tuffa tag. Ingen vill ge sig, de kör ju för att vinna allihop, säger Sam Claëson.

Till slut tog Simrishamns Christer Ingvarsson hem A-finalen före Tomelillas Tobias Johansson. Tom Edvardsson, Christianstad Racingclub, kom trea.

14 bilder
Marcus Berg, Robertsfors MS. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Emily Borgström, Kristianstad FRC, rullar av banan efter sitt heat. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Caroline Tillgren, Christianstad RC, före Martina Wahlman, Hästveda FRC. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Joakim Hallengren, SMK Helsingborg. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Tom Edvardsson, Christianstad RC, har lagt sin Saab på sidan i alternativen och Joakim Hallengren, SMK Helsingborg lyckas precis hålla undan. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Tom Edvardsson, Christianstad RC, körde med dörren öppen.Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Glenn Lindell, SMK Helsingborg, före Eddie Persson, Eslöv MK. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Cecilia Adermark, Christianstad RC, har hamnat snett. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
En bil fraktas bort. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Andreas Persson, Simrishamns MK, i ledning när Christer Ingvarsson, Simrishamns MK, är på väg att snurra.Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Michael Sörensen, SMK Helsingborg, Saab fraktas bort. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Michael Sörensen, SMK Helsingborg. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Pontus Haak, Hästveda FRC, över krönet. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Marcus Berg, Robertsfors MS. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion
Emily Borgström, Kristianstad FRC, rullar av banan efter sitt heat. Folkrace på Harabacken i Hästveda. Harabackens motorstadion

Hästveda FRC kan nu summera ännu en säsong präglad av pandemin.

– Nu gäller det bara att överleva vintern, säger Claëson.

– Vi har ju nästan varit nere på noll i kassan så vi får ta det lite lugnt.

Samtidigt som pandemin – med uteblivna tävlingar, uteblivna publikintäkter och förare som varit försiktiga med att bygga bilar och satsa – satt sina spår finns det anledning för Hästvedaklubben att andas optimism inför framtiden.

Banan är, som Norra Skåne tidigare rapporterat om, ombyggd. Och om det blir fritt fram för publik igen till våren (vilket väl alla hoppas) kan det börja trilla in pengar i den där kassan som varit ganska tom.

– Det brukar vara rejäl vinst på tävlingarna. Och nu när vi är i stort sett färdiga med banan har vi inte lika mycket utgifter. Vi fick banan i toppskick, den blev verkligen jättebra, säger Claëson.

Han påpekar dock att det är ett ständigt pågående arbete att hålla anläggningen i topptrim. Även efter en större satsning som banombyggnaden finns det saker att göra.

– Så är det, det finns en del ”mindre” grejer som måste göras för att få anläggningen ännu bättre. Och vi gör ju det själva, vi får inget ekonomiskt stöd.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.