Annons

Encrochatbevis fällde bombmän i Ängelholm

Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Vid detonationen i Ängelholm förra året krossades ett 40-tal fönsterrutor i ett bostadshus. Nu döms två män till fängelse i fem år respektive 15 månader. Arkivbild.
Vid detonationen i Ängelholm förra året krossades ett 40-tal fönsterrutor i ett bostadshus. Nu döms två män till fängelse i fem år respektive 15 månader. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När en bomb detonerade i en fastighet i Ängelholm förra året var risken för dödlig utgång betydande. Nu dömer hovrätten en man till fem års fängelse och en annan man till 15 månader, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Båda får därmed sänkt straff jämfört med i tingsrätten. Männen, 26 respektive 28 år gamla, har kunnat ringas in med hjälp av den krypterade meddelandetjänsten Encrochat, som polisen fått inblick i. Genom kommunikationen där har de båda männen också kunnat knytas till en restaurangsprängning i Helsingborg.

Annons

Sprängningarna föregicks av att restaurangägaren hade varit med i en bil som stoppades av polisen, vilket ledde till att telefoner med uppgifter om 638 narkotikaköpare kunde beslagtas.

Smällen på restaurangen orsakade inte omfattande skador. Explosionen i Ängelholm två veckor senare skedde vid en fastighet där en anhörig till restaurangägaren bodde.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons