Högg man i magen – döms till fängelse

Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
Den knivhuggne mannen fick skador i buken. Arkivbild.
Den knivhuggne mannen fick skador i buken. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern döms till fängelse i två år och tre månader för att ha knivhuggit en annan man i magen i Skellefteå i juli, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Den knivhuggne mannen fick skador i buken. Skadorna var inte livshotande.

Åklagaren yrkade att mannen i första hand skulle fällas för mordförsök. Men enligt tingsrätten är det inte ställt utom rimligt tvivel att han varit likgiltig inför konsekvenserna av sina handlingar och dömer därför honom för grov misshandel.

En annan man som samtidigt stått åtalad misstänkt för att ha tagit kniven från brottsplatsen och gömt den på ett tak döms till fängelse i ett halvår för skyddande av brottsling samt egenmäktigt förfarande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.