Kycklingföretag vinstvarnar

Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tungt för kycklingföretaget Scandi Standard. Arkivbild.
Tungt för kycklingföretaget Scandi Standard. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Börsnoterade kycklingföretaget Scandi Standard flaggar för att vinsten under tredje kvartalet blir sämre än tidigare beräknat.

"Betydande" prisökning på många insatsvaror, utmanande prisbild på exportmarknaden och inhemska problem i produktionen som tidigare rapporterats om, sänker rörelseresultatet till cirka 30 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Det är vår bedömning att de betydande prisökningarna på insatsvaror kommer att fortsätta i det fjärde kvartalet. Och trots att vi arbetar för att justera priset mot kund på motsvarande sätt förväntar vi oss fortsatt påverkan på intjäningsförmågan i det fjärde kvartalet", skriver Otto Drakenberg, tillförordnad vd.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.