Klart: Ranieri tar över Semas Watford

Claudio Ranieri är klar som landslagsmannen Ken Semas nye manager i Watford.
Om Sema vill veta mer om Ranieri kan han passa på att fråga Albin Ekdal under VM-kvalsamlingen.
– Det är en tränare man vill prestera för, sade Ekdal i somras.
Publicerad 4 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Claudio Ranieri återvänder till Premier League, nu i rollen som manager i Watford. Arkivbild
Claudio Ranieri återvänder till Premier League, nu i rollen som manager i Watford. ArkivbildFoto: Antonio Calanni/AP/TT

Ranieri, 69, anlände under dagen till Premier League-klubbens träningsanläggning och senare under dagen blev det officiellt att italienaren tar över Premier League-klubben.

Han tar över efter Xisco Munoz som fått sparken.

Ranieri lämnade i somras Sampdoria i Serie A, till Albin Ekdals besvikelse.

– Jag har en lite speciell relation med honom eftersom han var i "Juve" när jag kom dit som ung pojke. Sedan har vi haft en grym relation vi två. Han har gett mig förtroende. Det har varit en tränare som har ställt höga krav men som samtidigt haft en härlig jargong utanför planen.

– Det är en tränare man vill prestera för, en tränare man har respekt för men samtidigt en tränare som man kan skoja med och ha kul med också, inte bara ha det där professionella vinnandet i varje samtal utan även en mänsklig relation.

"Kan ta en bärs"

Ranieri har tidigare varit verksam i både Chelsea och Leicester City. Den senare klubben förde han till sensationell ligaseger säsongen 2015–2016.

Atlético Madrid, Roma, Juventus och Inter är andra storklubbar som tränats av Ranieri.

Inför EM-slutspelet i somras fann Ekdal likheter mellan Ranieri och förbundskaptenen Janne Andersson.

– De hittar en perfekt balans mellan det blodiga, allvarliga och det mänskliga. Man kan även ta en bärs och en pizza tillsammans. Båda är skojiga typer som ger och tar. Väl ute på planen ger man allt för dem för man vet att de kräver det, sade landslagsmittfältaren.

Liverpool blir första

Watford ligger på 15:e plats efter två segrar, en oavgjord och fyra förluster i ligan i höst. Watford skriver på sin webbplats att Ranieris första match blir mot Liverpool den 16 oktober. Han får Paolo Benetti och Carlo Cornacchia som assisterande och Carlo Spignoli som fystränare.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.