Centerpartiet och bilismen ett omaka par!

Publicerad 5 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

I härvarande tidning kunde vi för en tid sedan läsa ett inlägg, av den centerpartistiska ledarskribenten och före detta regionrådet i Region Skåne Katarina Erlingson, där hon okunnigt redovisar sin rabiata syn på bilismen och behovet härav. Högre parkeringsavgifter, mindre antal parkeringsplatser allmänt och i anslutning till nya lägenheter, flera cyklar och samägda bilar är några av hennes förlag på löningen av klimatet. En skrivning som hellre borde anstå en tätortsnära miljöpartist. En skrivning med helt orealistiska förslag för en glesbygdsbo utan allmänna kommunikationer. Verkar uppenbarligen vara en bekräftelse på att centerpartiet i stor utsträckning lämnat landsbygden, och i första hand blivit ett storstadsparti, som i vissa frågor ligger väldigt nära de mest rättrogna miljöpartisterna. Måhända ett offer för en framtida önskad regeringsbildning, med jämväl miljöpartiets bekräftelse för procentens uppnående.