GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Berglund tackar för sig i Vinslöv

Tommy Berglund tackar för sig som tränare i Vinslövs IF:s division två-lag. Hemmamatchen mot Ronneby på lördag blir hans avskedsföreställning.
FOTBOLL • Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 18:18
Tommy Berglund lämnar sin roll som tränare i Vinslöv efter fyra framgångsrika år med avancemang från division fyra till division två.
Tommy Berglund lämnar sin roll som tränare i Vinslöv efter fyra framgångsrika år med avancemang från division fyra till division två.
Foto: Stefan Sandström

– Jag har varit här i fyra år och även haft flera av tjejerna i FCH innan dess, så de behöver en ny röst, säger Berglund.

Tommy Berglund var drivande när Vinslöv startade ett damlag som ”smög igång” i U-lagsserien 2018.

– Vi drog igång det för att ett antal spelare inte skulle sluta spela fotboll. Fotboll ska vara roligt, det var och är vår grundtanke. Det var inspirerande för spelarna, det var något nytt och fräscht. Och Vinslöv var en prefekt förening. Vi var varmt välkomna och det fanns en ungdomsverksamhet som då inte hade något A-lag att se fram emot. Så kunde vi sätta ett fundament visste vi att det skulle fyllas på underifrån, säger Berglund.

Berglund & co lyckades dra igång projektet med damlag i Vinslöv – och bygga det där fundamentet.

– Jag känner stor stolthet över att vi lyckades dra igång det och att vi gjorde det till något varaktigt. Det har varit kul och spännande, säger Vinslövstränaren.

Efter hösten i U-lagsserien presenterade sig Vinslövs damlag på allvar i innecupen Alliansen kring jul.

– Vi gick till final i Alliansen mot allsvenska KDFF. Vi skickade ut ett antal etablerade lag och gav KDFF en fight. Där satte vi första avtrycket, då märket folk att ”oj, det finns damlag i Vinslöv.”

Vinslöv rusade igenom division fyra (laget gjorde 148 mål på en säsong). I trean missade Vinslöv seriesegern med minsta möjliga marginal (en poäng) och snubblade sedan på mållinjen i kvalet (med ett måls marginal). Men när Ingelstads IK kastade in handduken och drog sig ur division två sydöstra Götaland fick Vinslöv ändå en plats i division två.

Och inför säsongens sista seriematch i helgen är det redan klart att Vinslöv fixat nytt division två-kontrakt.

Trodde du att ni skulle vara ett etablerat division två-lag inför 2022?

– Jag såg snabbt att det fanns kvalitet, så jag tänkte tidigt på division två. Här finns karaktärer, träningsflit, vinnarskallar och nyfikenhet över hela linjen. Så det är bara att gratulera tränaren som tar det här efter mig, den tränaren kommer till ett gäng som det är väldigt inspirerande att träna.

Är det vemodigt att säga adjö?

– Visst är det. Men det svåraste var att ta beslutet. Nu när det är taget känns det rätt och jag känner mig nöjd med vad vi har lyckats med.

Siktar du på att ta ett annat tränarjobb?

– Inte för tillfället, nu vill jag landa lite och ha lite mer fritid. Sen ska man aldrig säga aldrig.

Blir du kvar i någon roll i Vinslöv?

– Det är möjligt att det finns någon liten roll för mig, jag vill ju att det här ska fungera även framöver och kan kanske hjälpa till lite.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.