Tina Turner har sålt sitt livsverk

Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Tina Turner har sålt rättigheterna till sitt livsverk. Arkivbild.
Tina Turner har sålt rättigheterna till sitt livsverk. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Tina Turner har sålt "en omfattande portfölj" av rättigheter till sitt livsverk till BMG som hädanefter blir en partner i alla affärer som gäller hennes musik. Hennes skivkatalog omfattar tio studioalbum, två liveskivor, två soundtrack och fem samlingsalbum som tillsammans har sålt i 100 miljoner exemplar, uppger BMG. Warner Music förblir dock hennes skivbolag.

"Precis som för alla andra artister är skyddet av mitt livsverk, mitt musikala arv, något personligt. Med BMG och Warner Music är jag säker på att mitt arbete vilar i professionella och pålitliga händer", säger Turner i ett pressmeddelande.

Den i dag 81-åriga Tina Turner brukar – liksom Janis Joplin – beskrivas som "The queen of rock'n'roll" men när HBO tidigare i år hade premiär på sin dokumentär om sångerskan och hennes liv hette den kort och gott "Tina". År 2000 meddelade hon att 40 år i rampljuset fick räcka – hon tänkte pensionera sig. Det hindrade henne inte från att kliva upp på scenen igen 2008 för att fira 50 år som artist.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.