GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tyringe avgjorde tätt derby i tredje

Favoriten Tyringe vann till slut. Men Osby IK – och framförallt tremålsskytten Colin Holmström – bjöd verkligen upp till dans. 4–5 slutade ett händelserikt och fartfyllt derby i Osby ishall inför 1 117 åskådare.
ISHOCKEY • Publicerad 6 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 17:41
Isac Bexdal kvitterade till 1–1 i ett tätt derby som hans Tyringe till slut kunde vinna med 5–4.
Isac Bexdal kvitterade till 1–1 i ett tätt derby som hans Tyringe till slut kunde vinna med 5–4.
Foto: Stefan Sandström

OIK inledde piggt och Tyringe drog på sig två tidiga utvisningar. Osby fick spela 1.26 i fem mot tre och då kom matchens första mål. Harrison Cottam tog några rappa skär och smällde in 1–0 i närmsta krysset efter 3.48.

Osby fortsatte spela riktigt bra i öppningsperioden mot ett tamt och hafsigt spelande Tyringe. Efter 13.55 var det ytterst nära 2–0, men Viktor Carlsson i gästernas kasse svarade för en briljant räddning.

Hela 1 171 åskådare hade sökt sig till Osby ishall för att se på derbyt mellan Osby IK och Tyringe.
Hela 1 171 åskådare hade sökt sig till Osby ishall för att se på derbyt mellan Osby IK och Tyringe.
Foto: Stefan Sandström

OIK hade fler chanser, både riktigt bra lägen och ”nästan-lägen”. Men nästa mål blev gästernas. Felix Franzén bjöd på en fräckis när han tekade framåt i offensiv zon och Isac Bexdal höll sig framme och kunde lite turligt sätta 1–1 efter 18.42. (Hemmaspelarna hade för övrigt en del synpunkter på att det över huvud taget blev tekning i OIK-zonen. Beslutet att blåsa av och släppa pucken nere hos Adam Johansson i Osbykassen höll man inte alls med om i Osbylägret.)

14 bilder
Harrisa Cottam.
Jesper Ahlgren.
Colin Holmström.
Viktor Wahldén gav Tyringe ledningen med 2–1.
Jesper Ahgren.
Isac Bexdal.
Colin Holmström och Isac Bexdal.
Harrisan Cottam.
Christer Dreberg.
Magnus Rahm.
Matthew Hobbs.
Daniel Petersson, Colin Holmström, Austin John Corneli Cho och Matthew Hobbs.
Harrisa Cottam.
Jesper Ahlgren.

Hemmalaget dominerade den första perioden spel- och chansmässigt och att det var 1–1 efter 20 spelade minuter ska Tyringe vara mest nöjt med, vilket bland annat skottstatistiken 19–9 indikerar.

Det var Tyringe som tog ledningen i mittperioden. Efter 7.19 fick Viktor Wahldén läge och avslutade elegant – 1–2 och gästerna hade vänt på matchen.

Men Osby kvitterade. I numerärt underläge.

Trots fyra gjorda mål kammade Osby IK noll.
Trots fyra gjorda mål kammade Osby IK noll.
Foto: Stefan Sandström

Tyringe hade skapat några stekheta chanser i fem mot fyra, men OIK lyckades till slut rensa undan pucken ner till Viktor Carlsson som lämnade sin målbur – och spelade helt galet. Tyringemålvakten lade ut pucken till OIK:s Colin Holmström som vispade in den i den övergivna kassen.

Knappt två minuter före pausvilan tog Tyringe ledningen på nytt, den här gången genom lagkaptenen Thomas Parran. Och på nytt kvitterade Colin Holmström. Den här gången var det definitivt ingen målvaktstavla. Holmström smällde, utan assist, upp pucken stenhårt i krysset och det var helt jämnt, 3–3, inför sista perioden.

Gästerna var lite bättre i tredje perioden. Orken tröt i hemmalägret och OIK-anfallen blev allt färre samtidigt som Tyringe trummade på med sin bredare spets.

Derbyt bjöd på mycket kamp.
Derbyt bjöd på mycket kamp.
Foto: Stefan Sandström

4.04 in på sista perioden fick Tyringes meriterade veteran Fredrik Hansson skottläge och han skickade in 3–4-målet. Och när sen Jesper Ahlgren ökade på till 3–5 efter 13.08 kändes det som spiken i derbykistan.

Men Osby gav sig inte. Och det var – givetvis – Colin Holmström som såg till så att det var dramatiskt ända fram till slutsignalen. Med sitt tredje mål i matchen reducerade han till 4–5 i numerärt överläge med en knapp minut kvar att spela.

Holmströms hattrick räckte dock inte till någon poäng. Tyringe höll undan och tog hem säsongens första derbydrabbning med uddamålet.

Det var Tyringespelarna som fick jubla till slut.
Det var Tyringespelarna som fick jubla till slut.
Foto: Stefan Sandström
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.