GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stjärnmålvakten stannar i Vittsjö

Sabrina D’Angelo stannar i Vittsjö. Den kanadensiska målvaktsstjärnan har skrivit kontrakt med klubben över nästa säsong.
– Min kärlek till klubben, till laget, till ledarstaben och till alla fans gjorde det till ett enkelt beslut, säger D’Angelo om kontraktsförläningen.
FOTBOLL • Publicerad 7 oktober 2021 • Uppdaterad tisdag 20:33
Sabrina D’Angelo är klar för spel även i Vittsjö även nästa säsong.
Sabrina D’Angelo är klar för spel även i Vittsjö även nästa säsong.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Sabrina D’Angelo är inne på sin tredje säsong i Vittsjös målvaktströja och nu är det klart att det blir en fjärde 2022.

– Jag ser fram emot att spela vidare i Vittsjö väldigt, väldigt mycket. Jag känner att jag har mer jag vill uppnå med Vittsjö. Jag vill vara med och göra Vittsjö till ett topplag i Damallsvenskan. Vi har potentialen och med rätt guidning kommer vi att klara det, säger D’Angelo.

Vittsjömålvakten anses vara en av seriens absolut bästa målvakter, men hon skadade korsbandet i juli i fjol. D’Angelo missade därmed nästan hela förra säsongen och ägnade stora delar av uppehållet och försäsongen åt rehabträning.

Lagom till premiären var D’Angelo tillbaka på fotbollsplanen och hon har vaktat Vittsjömålet i lagets samtliga allsvenska matcher den här säsongen.

– Det började tufft, det var tufft utan en ordentlig försäsong. Jag strävar efter att bli jämnare, att prestera på en jämn, hög nivå i alla matcher och det tycker jag inte riktigt att jag har gjort den här säsongen, säger D’Angelo.

Hur ser du på resten av den här säsongen?

– Jag ser fram emot det. Vi har jobb kvar att göra den här säsongen. Drömmen om tredjeplatsen (och chans till Champions League-spel) lever. Men vi behöver lite flyt, lagen ovanför oss måste tappa några poäng, säger D’Angelo.

Vittsjös återstående matcher

Vittsjö ligger sexa i den allsvenska tabellen med 25 poäng, sju poäng bakom Eskilstuna på tredje plats. Upp till serieledande Rosengård är det 20 poäng – och ner till jumbon Växjö är det 20 poäng.

Vittsjös återstående matcher:

9 oktober: Häcken (b)

16 oktober: Hammarby (h)

30 oktober: AIK (b)

6 november: Örebro (h)

Nästa år blir ditt fjärde i Vittsjö, börjar du se dig som en Vittsjöveteran?

– Jag har en bit kvar innan jag slår Shannon (Lynn) som den kanadensiska veteranmålvakten i truppen, skrattar D’Angelo.

– Jag ser upp till spelarna som varit i Vittsjö länge, speciellt de som varit med om lite tuffare tider. De erbjuder ett nyttigt perspektiv som vi andra kan lära oss mycket av. Och det säger mycket om klubben att flera spelare har valt att stanna här så länge.

Sabrina D’Angelo.
Sabrina D’Angelo.
Foto: Peter Paulsson

Vittsjös klubbledning är mycket nöjd med att ha förlängt med en av lagets absoluta nyckelspelare.

– Sabrina är en av de bästa, om inte den bästa målvakten i hela Damallsvenskan så naturligtvis är det väldigt glädjande att redan nu kunna göra klart med ”Sabs” till nästa säsong. Det är en viktig del av lagbygget som är klar redan nu, kommenterar sportchefen Magnus Sångberg, som påpekar att D’Angelo tillför truppen mycket både på och utanför planen med sin attityd och sin proffsiga inställning.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.